acidofilní mléko
mléko obsahující kulturu bakterie Lactobacillus acidophilus, která fermentuje laktosu na mléčnou kyselinu. Kromě větší trvanlivosti v důsledku nízkého pH je a. m. vhodnější pro osoby s laktosovou intolerancí vzhledem k nízkému obsahu laktosy (pokud ovšem bakterie jeho většinu spotřebovaly) [mléko v pravém slova smyslu není acidofilní, název je odvozen od acidofilní bakterie, proto se v angl. užívá přesnější termín acidophilus milk]
« Zpět
Oborové lexikony
- Alergologie
- Anesteziologie a IM
- Angiologie
- Bolest a její léčba
- Dermatovenerologie
- Diabetologie
- Endokrinologie
- Gastroenterologie
- Geriatrie
- Gynekologie
- Hematologie
- Chirurgie
- Infekční lékařství
- Kardiologie
- Metabolismus
- Nefrologie
- Neurologie
- Oftalmologie
- Onkologie
- Ortopedie
- Otorinolaryngologie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Psychiatrie
- Revmatologie
- Sexuologie
- Stomatologie
- Traumatologie
- Urologie
- Vnitřní lékařství
- Všeobecné lékařství