taniny
přirozené rostlinné třísloviny, které většinou obsahují gallovou kyselinu vázanou na glukosu; jsou amorfního charakteru, s vodou tvoří koloidní roztoky, rozpouštějí se v alkoholu, mají adstringentní a antiseptické vlastnosti (mezi taniny se řadí tříslová kyselina)
« Zpět
Oborové lexikony
- Alergologie
- Anesteziologie a IM
- Angiologie
- Bolest a její léčba
- Dermatovenerologie
- Diabetologie
- Endokrinologie
- Gastroenterologie
- Geriatrie
- Gynekologie
- Hematologie
- Chirurgie
- Infekční lékařství
- Kardiologie
- Metabolismus
- Nefrologie
- Neurologie
- Oftalmologie
- Onkologie
- Ortopedie
- Otorinolaryngologie
- Pediatrie
- Pneumologie
- Psychiatrie
- Revmatologie
- Sexuologie
- Stomatologie
- Traumatologie
- Urologie
- Vnitřní lékařství
- Všeobecné lékařství